Dinsdag 14 oktober is in het Verpleeghuis Eldenstaete in Arnhem Ben Balk overleden. Geboren 15 augustus 1942 in Arnhem als oudste van een gezin van 7 kinderen. Daar is hij ook opgegroeid en ontmoette hij Doke, 46 jaar geleden trouwden zij. Twee dochters werden geboren en 5 kleinkinderen. Ben was een lieve, sociale, zorgzame man. Ben heeft altijd hard gewerkt. De Firma Gebroeders Balk was een begrip op alle markten in Arnhem en Oosterbeek. Groenten en fruit. Naast zijn werk had Ben veel hobby’s, voetballen, tennissen, actieve duivenmelker. 

Een sportieve man. Hij genoot van dit alles. Ruim 10 jaar geleden werd het spraakvermogen van Ben minder. Een primaire progressieve afasie werd geconstateerd. De laatste 4 jaar woonde hij in het verpleeghuis. Doke, de kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden hebben hem een zo’n goed mogelijke tijd gegeven. Hij heeft zijn ziekte gelaten, berustend ondergaan. Samen steeds proberen de zonzijde te zien, te leven en genieten in het hier en nu.

Velen hebben van Ben afscheid genomen in de St. Bernulphuskerk, de familie heeft hem begeleid naar het crematorium Moscowa. In de hof achter de kerk zal hij bijgezet worden in een urnengraf. We hebben dankbaar stilgestaan bij zijn leven. Voor in de kerk lag groenten en fruit uitgestald, zoals Ben dat jaren op de markt deed. We hebben de lezing van de zaaier gelezen. De vruchten van de goede aarde. De goede vruchten van het leven van Ben. Dat hij nu thuis mag zijn in Gods liefde. Dat Doke, zijn gezin en familie kracht en troost mogen vinden door de vele dankbare en dierbare herinneringen aan Ben.