Op 15 juni is Petronella Maria (Nelly) Wassen-Stael op 96-jarige leeftijd in Vilente Zorgcentrum ‘De Sonnenberg’ overleden.
Zesennegentig jaar geleden werd Nelly in het Belgische Marcinelle geboren. Later verhuisde zij naar Nederland, eerst in Geertruidenberg, daarna in ’s-Hertogenbosch en vervolgens naar Arnhem. Nelly was een bijzondere vrouw. Zij maakte zich altijd veel zorgen over het leven en welzijn van haar dochters Betty en Margot. Zij zorgde er voor dat het haar gezin aan niets ontbrak en was een kleurrijke en flamboyante dame. Een echte levensgenietster. 

Zij genoot volop van het leven en de tijd die zij met haar echtgenoot Piet mocht beleven. Groot was haar verdriet toen haar Piet, met wie zij 37 jaar was gehuwd, in 1987 overleed. Maar ondanks het grote verdriet probeerde Nelly nog echt iets moois te maken van haar leven. Zo genoot zij volop van haar kleindochters Piti en Joy. Zo’n drie jaar geleden kwam er een einde aan het eens zo bruisende bestaan van Nelly. Want toen het daarna niet meer mogelijk was om voor zichzelf te kunnen zorgen verhuisde zij uiteindelijk naar Vilente Zorgcentrum ‘De Sonnenberg’. Dat was voor haar een hele cultuuromslag om te maken te hebben met, zoals zij het letterlijk verwoordde: ‘al die oude saaie mensen om mij heen.’ Maar toch kon zij nog genieten van de aandacht en uitmuntende zorg die zij van haar medebewoners en de medewerkers ontving. Ruim drie maanden geleden ging het steeds minder met haar lichamelijke en geestelijke conditie. Zij kon echter maar moeilijk afscheid nemen van het leven en het moeten loslaten van haar dochters en kleinkinderen. Toen zij eenmaal op dat gebied gerustgesteld werd liet zij langzaam het leven los. De tijd die zij in haar leven heeft gekregen was nu echt voorbij. Want op maandagmiddag 15 juni jongstleden is zij in het bijzijn van al haar geliefden, in alle rust en vrede van ons heengegaan. De uitvaartdienst heeft plaats gehad op donderdag 18 juni vanuit onze kerk waarna de crematie plaatsvond in Arnhem. God zal nu naar haar omzien, zoals zij in haar leven naar al haar geliefden en haar medemensen heeft omgezien.