In Memoriam: Bart Kramer (1921-2016)

In de leeftijd van 94 jaar is op maandag 11 januari overleden Bart Kramer. Geboren in Rotterdam, op Feyenoord, op 28 juni 1921, trouwt hij op 6 maart 1946 voor de wet en op 2 mei daarop volgend, voor de kerk met Gre Jansen. Bijna 70 jaar geleden. Zij worden de ouders van twee zonen en twee dochters. Ze krijgen zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Bart Kramer groeit op in een groot gezin. Na de lagere school volgt hij een opleiding voor meubelmaker. Hij is een uitstekend vakman en een harde werker. Hij weet alles van hout en houtbewerking en maakt naast meubels ook religieuze voorwerpen zoals kruisen en Christuskoppen.

Zijn zorg gaat in de eerste plaats uit naar zijn gezin. Daarbij cijfert hij zichzelf weg en staat altijd klaar voor de mensen die hij ontmoet. Zolang zijn gezondheid het heeft toegelaten, is hij iedere zondag lopend naar de kerk gekomen om te genieten van de liturgie met haar zang en muziek.

Met dierbare herinneringen aan een bijzonder mens hebben we op vrijdag 15 januari, in onze kerk, zijn uitvaart gevierd. Zijn lichaam is te ruste gelegd in de hof achter de kerk. Moge hij rusten in vrede.