Riet van Gerwen-Schreurs (1928 -2016)

Op 4 februari overleed in het Woonzorgcentrum Overdal in de leeftijd van 87 jaar Riet van Gerwen-Schreurs.

Op 24 november 1928 geboren in Arnhem, groeide ze daar op, maakte de oorlog mee en haalde haar ULO diploma. Daarna was ze werkzaam bij een Incassobank en uitgeverij. Vervolgens ging ze in 1950 werken bij warenhuis Schröder. Daar leerde zij ook haar man Bernard kennen met wie zij op 20 januari 1960 trouwde. 

In hun gezin kwamen de kinderen Monique en Marjan. Begin 1980 verhuisden ze naar Helmond, waar ze echt een mooie tijd hebben gehad; ze woonden er meer dan 25 jaar. In 2008 kreeg Riet een herseninfarct en werd verpleegd in Bakel, waar Bernard haar trouw elke dag bezocht. Toen bleek dat er toch meer verzorging nodig was voor beiden, kwam Woonzorgcentrum Overdal in beeld, dicht bij hun dochter Monique.

Op 17 maart 2013 overleed Bernard en had Riet een moeilijke tijd, maar ze kon zich herpakken. Ook qua gezondheid kreeg zij steeds meer te maken met beperkingen. Toch kon ze tot het laatst toe heel alert reageren, hoewel haar krachten steeds meer afnamen. En zo is ze op 4 februari jl. rustig ingeslapen met Monique en Marjan dicht bij haar.

Op 10 februari was de afscheidsviering waarna haar lichaam ten ruste is gelegd in de Hof. Dat de Eeuwige allen, die haar missen, tot kracht en bemoediging moge zijn.