Na twee jaar afwezigheid door de Corona-pandemie is de Raad van Kerken Oosterbeek-Wolfheze-Doorwerth-Heveadorp verheugd weer Adventsvespers te kunnen verzorgen. Deze zullen dit jaar echter niet plaatsvinden in de Oude Kerk, maar in de Trefzaal van de Bernulphuskerk te Oosterbeek.
 
De eerste drie adventszondagen komen we bij elkaar om stil te staan bij het beeld van het Lam Gods. De evangelist Johannes begint zijn evangelie niet bij de geboorte van het Kind in Bethlehem, maar bij de doop van de volwassen Jezus in de Jordaan. Johannes de Doper noemt Jezus het lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt. Wij verwachten dus niet alleen het kind in de kribbe, maar ook Jezus’ offer om onze zonden weg te wassen. Het lam, bokje of schaap is een oud-testamentisch beeld. In deze drie vespers nemen we u steeds mee naar een ander verhaal over het lam als offer uit de Thora, de eerste vijf boeken van het oude testament. U bent elke adventszondag om 19 uur van harte welkom om met ons mee te vieren.
 
De adventsvespers zullen traditioneel op de vierde Adventszondag, eveneens om 19.00 uur, worden gevolgd door een Festival of Lessons and Carols. Dat zal plaatsvinden in de Bernulphuskerk.
  • Meest recente aanpassing(en): donderdag 24 november 2022, 11:26:03.