Nu er avond aan avond op de televisie geprobeerd wordt om ons te overtuigen van het gevaar van het Coronavirus in welke variant dan ook, hebben de pastoraatsgroep en locatieraad na uitvoerig overleg besloten om met onmiddellijke ingang de vieringen voorlopig op te schorten. Solidair met de andere kerken in Oosterbeek, die al langer stopten met samenkomsten in de kerk, houden we voorlopig ook geen vieringen meer in de Bernulphuskerk. Dat betekent dat de viering van 24 januari niet doorgaat. De mensen die zich voor deze viering opgegeven hebben, zullen we van dit bericht op de hoogte brengen. U kunt de oecumenische viering van 24 januari uit Oosterbeek wel volgen op: PKN Oosterbeek –Wolfheze kerkdienst. Klik op de button voor het meevieren via het YouTube kanaal van de Vredebergkerk (U hoeft niet in te loggen op You Tube)

Terugkijkend op het achterliggende jaar, merken we dat ’t goed is een aantal “huishoudelijke” zaken nog eens te benoemen of wat anders te organiseren, het gaat hierbij om:

ACTIVITEITEN waarvoor de trefzaal of kerkruimte gebruikt worden:  vriendelijk doch dringend verzoek om ALLE activiteiten te (laten) noteren op de activiteitenkalender, die (op een nieuwe plek) bovenaan de trap naar de étage hangt. Daarbij gaat het om alle samenkomsten overdag en ‘s avonds, ook wekelijkse  koorrepetities of kleine vergaderingen. Vastleggen van een datum zelf noteren incl. tijdstip, of telefonisch doorgeven via het secretariaat of bij het begin bv vanaf 1 januari vastleggen voor de komende periode.

BEZORGING TITUS BREED en BT.  Er wordt gewerkt aan een betere wijkindeling voor het rondbrengen van de kerkbladen. Na de scheiding eind 2017 tussen bezorging in persoon of digitaal blijken wijken niet logisch qua grootte e/o route. Begin van het nieuwe jaar hopen we deze indeling meer in balans te hebben.

TREFZAAL INDELING:  na de interne verbouwing en de komst van Doorwerth zijn de trefzaal, keuken en ook de bovenétage opnieuw ingedeeld. De trefzaal heeft logische en efficiënte indeling, maar omdat die indeling blijkbaar niet voldoende duidelijk bleek,  is er nu een plattegrond van de goede indeling  present in trefzaal en keukentje. Na gebruik stoelen en tafels terugzetten in de JUISTE indeling.

En tot slot: de OPENBARE ruimtes achterin onze kerk worden intensief bezocht en gebruikt, dat is goed want daar is onze kerk tenslotte ook voor. Wekelijks komt schoonmaakbedrijf van Rees voor noodzakelijk onderhoud, maar dat blijkt onvoldoende voor een nette huishouding.  Daarom een dringend verzoek aan alle gebruikers  en vrijwilligers om trefzaal en keuken netjes achter te laten, want dat blijkt geen dagelijkse gewoonte. In de keuken komt nu een lijstje met attentiepunten (Denk aan………..) voor het netjes achterlaten na gebruik !

Veel dank voor ieders aandacht en betrokkenheid, want van een goed uitziende kerk en bijbehorende ruimten genieten we allemaal!

Goede decembermaand toegewenst,

Namens de locatieraad,  Molleke Willems

Kort geleden heeft mevrouw Diana Nieuwold een uitgebreide fotoreportage gemaakt van onze Bernulphus. Deze foto's van onze maar ook van andere kerken zijn te bekijken op http://www.kerkfotografie.nl

ozio_gallery_nano

In het kader van de herinrichting van het liturgisch centrum is ook de altaartafel opgeknapt. Piet Linders heeft dit karwei “met verve” uitgevoerd!

.