Van harte welkom op de website van Geloofsgemeenschap Bernulphus te Oosterbeek!

  alt

Elke werkdag, OOK IN DEZE DOOR HET CORONAVIRUS GEPLAAGDE TIJDEN, tussen 09:30 en 16:00 uur en zaterdags tussen 12:00 en 16:00 uur staat de kerkdeur van de Bernulphus open. Het gebouw nodigt mensen in het voorbijgaan uit om even binnen te lopen: te bidden of even stil te zijn. Zij brengen hun zorgen en hun vreugde naar binnen. Sommigen schrijven hun hulpkreet, hun dankwoord in het voorbedenboek. Eén wijze van gastvrijheid, u bent van harte welkom!

Geloven in deze tijd is echter veelvormig. De uniformiteit van de katholieke kerk uit het verleden lijkt voorbij. Mensen zijn individueel op zoek naar zin en richting in hun leven. Hierbij vinden velen de katholieke traditie de moeite waard om te behouden, maar tegelijkertijd worstelen zij met het gevoel dat de huidige kerk de tekenen van deze tijd niet meer verstaat.

Wij willen een gastvrije kerk zijn. Gastvrijheid betekent daarin ruimte scheppen om mensen die ook op hun eigen wijze vorm willen geven aan hun Christen zijn. Dit wordt bevestigd door het respect om elkaars opvattingen!

De Bernulphus herbergt ca. 1750 parochianen uit ca. 1100 huishoudens.

Sinds 1 januari 2010 is de Bernulphus onderdeel van de parochie Z.Titus Brandsma. Deze parochie beheert op dit moment 7 kerken in Bennekom, Ede, Renkum, Oosterbeek, Rhenen, Veenendaal en Wageningen.

Voor deze parochie is een team van 3 pastores werkzaam, zie Pastoraat.

Eerstvolgende viering(en) in de Bernulphus:

 

alt alt alt alt alt

  • Meest recente aanpassing(en): vrijdag 29 mei 2020, 15:50:10.