STILTE……
‘weg van het lawaai
voorbij de woorden
gaan wonen bij jezelf
thuis komen’.


Hoewel het nieuwe jaar nog maar pas is begonnen, zijn al weer diverse programmaonderdelen van het jaarthema gepasseerd: een ochtend over ‘Stilte in de moderne kunst’, een ‘kloosterbeleving’ en twee films van de traditionele filmcyclus. Voor februari en maart staan in het kader van het thema ‘Tussen de Stilte en het Woord’ de volgende activiteiten op het programma: 

Vrijdag 12 februari draait in de kerk van Bennekom voor u de film ‘After Life’. De avond start om 18.00 uur! Brood meenemen. 

Woensdag 2 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur is er ook in de kerk van Bennekom een ‘Stilte-ervaring’, verzorgd door priester Eduard Scholte Linden. We dalen  f naar binnen en gaan we in drie fasen de weg naar de diepe goddelijke stilte. Eduard brengt hierbij ook zijn eigen ervaringen in. Hij heeft enkele jaren terug vier maanden  de stilte gevolgd in een ‘stilte-retraite’. U bent van harte welkom!

 Zondag 6 maart is de traditionele Midvastenwandeling in de prachtige omgeving van Lunteren. Die wandeling wordt vooraf gegaan door een meditatie en een gezamenlijke (zelf meegebrachte) lunch. De meditatie start om 10.30 uur in de kerk van Lunteren (Kerkhoflaan  17).

Op de dinsdagochtenden 29 maart, 5 april en 12 april verzorgt pastor Guido Dieteren een vervolg op de succesvolle ‘dummie’-cursussen. Deze keer zal het onderwerp  zijn: ‘Wereldgodsdiensten voor dummies’. Hierbij worden de grote wereldreligies nader toegelicht en met elkaar in verband gebracht. 

Als werkgroep zijn we ondertussen  volop bezig met het invullen van het nieuwe jaarthema, dat start in september. Om dit alles goed voor u te kunnen organiseren hebben we nog steeds versterking nodig. Wij hebben ú nodig! Hebt u ideeën en vindt spirituele inspiratie belangrijk om mee te geven? En hebt u daarnaast ook wat tijd voor ons al parochie? Kom, doe dan mee! De werkgroep vergadert 5 keer per jaar om het jaarthemaprogramma op te zetten. De verdere uitwerking verloopt via de email. Voor meer informatie kunt u bij Toos Ettema terecht (zie onderaan).

In oktober zal in samenwerking met de expositiegroep uit Wageningen een bijzondere kunstexpositie gehouden worden met deelnemers uit onze hele parochie. Op de parochiële website www.pztb.nl , de activiteitenkalender achterop TitusBreed en via de mededelingen houden wij u op de hoogte t.a.v. de meest recente activiteiten. Wanneer u aan een activiteit wilt deelnemen, a.u.b. doorgeven via ettema.konijn@hetnet.nl, of (0318) 645831 (tussen 17.30-19.00 uur).