zondag 22 september 15:00 uur Muzimare [Airborneconcert]
zondag 3 november 15:00 uur Cantanimus [Stem & Stilte]
zondag 10 november 15:00 uur Liszt Quintet [Via Crucis] Afsluiting Tooropjaar
zondag 17 november 15:30 uur Arnhem's Slavisch Koor
     

Concerten en evenementen in de Bernulphuskerk worden georganiseerd door de evenemenetencommissie.

Contactpersoon hiervan is dhr. H.Vaessen, hennievaessen@xs4all.nl

In de periode waarin we herdenken dat 75 jaar geleden operatie Market Garden plaatsvond in het zuiden van ons land, geeft Kamerkoor Muzimare uit Grave een concert in de Sint Bernulphuskerk in Oosterbeek. U kunt aanwezig zijn bij dit concert op zondag 22 september 2019 om 15.00 uur.

De instrumentale begeleiding is in handen van Tommy van Doorn, titulair organist en beiaardier van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Het geheel staat onder leiding van professioneel dirigent Sophia Brink.

De entree voor dit concert en het bijbehorende tekstboekje zijn gratis, zodat het verhaal dat wordt uitgezongen voor iedereen toegankelijk en bereikbaar is. Uw bijdrage in de gemaakte kosten na afloop van het concert wordt zeer op prijs gesteld.

In de Bernulphuskerk hangen 14 prachtige kunstwerken, 14 staties van kunstenaar Johannes Theodorus (Jan) Toorop (1858 -1928). In mei 1919 is – in het bijzijn van de kunstenaar zelf – deze kruisweg officieel ingewijd. Dat betekent dat deze kunstwerken bijna 100 jaar in deze kerk hangen. Van april tot medio november wil het organisatiecomité 100 jaar Kruiswegstaties Jan Toorop deze bijzondere werken graag onder de aandacht van velen brengen. Veel enthousiaste mensen leveren hun bijdrage aan het tot stand komen van een bijzondere evenement.

Sinds 2002 is de werkgroep Bernulphus Evenementen actief in de Bernulphuskerk. Zeer regelmatig vinden er hoofdzakelijk concerten plaats, maar ook andere evenementen zoals het jaarlijkse grote St Maartenfeest, lezingen en tentoonstellingen. Doelstelling van deze werkgroep is ons kerkgebouw naast het gebruik voor onze eigen geloofsgemeenschap ook ruimer beschikbaar te stellen. Hiermee willen we ons dienstbaar opstellen voor de lokale gemeenschap; we willen dan een open ontmoetingsplek zijn. De evenementen worden bekend gemaakt via parochieblad en de persberichten in de lokale kranten.