Op 1e advent zondag 28 november 2021, tevens de feestdag van St. Catharina Labouré komt priester Koos Smits weer naar de bedevaartskerk in Renkum.

Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 uur: Barmhartigheidsrozenkrans voor de zieken en stervenden
15.15 uur: Eucharistieviering
16.15 uur: Uitstelling en aanbidding Alerheiligste en biechtgelegenheid  tot 17.00 uur

De Maagd Maria verscheen aan  St. Catharina Labouré in de kapel van Rue du Bac in Parijs en gaf haar de opdracht tot het slaan van een bijzondere medaille om Maria‘s bekendheid onder de mensen te vergroten. Deze zogenoemde Wonderdadige medaille is de meest verbreide medaille in de wereld. Na afloop van het programma in Renkum zijn deze Wonderdadige medailles aan te schaffen.

 

 

De app van Radio Maria Nederland voor smartphone en tablet is recent vernieuwd en biedt nu een heuse audiotheek. “Het maakt de rijkdom aan uitzendingen nóg toegankelijker”, aldus Radio Maria Nederland. De audiotheek is de opvolger van ‘uitzending gemist’, met als belangrijkste toevoeging de uitgebreide zoekfunctie. Radio Maria Nederland (te ontvangen via DAB+, internet en de app) biedt inmiddels ruim 4.000 audiobestanden aan, met daarbij ook bijdrages van de Utrechtse bisschoppen. Deze audiobestanden zijn in de vernieuwde app doorzoekbaar op datum, spreker, programma of via een trefwoord in het zoekvenster. De audiotheek is naast de app ook via de website van Radio Maria te gebruiken: www.radiomaria.nl/audiotheek. De app is gratis beschikbaar voor iOS en Android, zie: www.radiomaria.nl/app.

Het comité stelt mensen van onze parochie in de gelegenheid om (deels) op kosten van het Lourdesfonds naar Lourdes te gaan. Het comité ressorteert onder de "Nationale Bedevaarten " te Den Bosch. Van hieruit worden de comités landelijk aangestuurd.

Contactpersoon: Nel de Beijer tel: 026-3334989.

Op de website www.lourdes-france.com kunt u meer lezen over Lourdes.

Reeds vele jaren vindt op de laatste dinsdag van mei de bedevaart naar Maria van Renkum plaats. Vele vrijwilligers in Renkum zetten zich met hart en ziel in om er een bijzondere dag van gebed en aandacht van te maken.