missionaireparochie_Miniatuur.jpg“Hier ben ik”: het motto van de mini-conferentie Missionaire Parochie, zaterdag 25 maart in ‘De Basiliek’, Wiltonstraat 56 in Veenendaal. Dit is precies een jaar na de bijzondere conferentie in Breda.

Voor wie er toen al dan niet bij was, is dit een nieuwe kans om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen en om de weg naar een missionaire parochie te vervolgen. Sommigen zijn daar al heel enthousiast mee bezig, anderen lopen vast in de praktijk, weer anderen zijn sceptisch of juist nieuwsgierig. Voor alle deelnemers kan de mini-conferentie in Veenendaal een nieuwe bron van informatie en inspiratie zijn.

Hannah Vaughan-Spruce, verantwoordelijk voor ‘De missionaire parochie |als God renoveert’ in Groot-Brittannië, spreekt over de sleutels van parochievernieuwing. Paul Donders geeft een inleiding over de basisprincipes van goed en gezond leiderschap in parochieverband. Ieder van ons kan als gedoopte gelovige missionaire leerling zijn én invloed en daarmee leiderschap uitoefenen. Deelnemers werken in groepjes aan de uitwerking van de basisprincipes voor de eigen parochies. Voor wie de missionaire parochie iets geheel nieuws is, is er een samenkomst om er meer kennis van op te doen.

Aanmelding geopend
De organisatie (het Centrum voor Parochiespiritualiteit, Alpha-centra, centrum voor leiderschapsontwikkeling xpand en bisdom Breda) vraagt belangstellenden om samen als groep uit de parochie te komen. De aanmelding is al geopend. Kijk op: www.missionaireparochie.nl . Hier staat alle informatie over het programma van de dag.

  • Meest recente aanpassing(en): dinsdag 05 december 2023, 16:56:57.