LourdesgrotOnze parochie zalige Titus Brandsma Parochie gaat van maandag 2 mei tot en met zondag 8 mei 2022 per vliegtuig op bedevaart naar Lourdes. De reis valt in de meivakantie zodat ook jongeren, tieners en kinderen de gelegenheid hebben om elkaar in Lourdes te ontmoeten en samen het geloof te vieren en te (her)ontdekken.

In 2018 gingen we met een groep van ruim 50 bedevaartgangers uit onze parochie naar Lourdes, onder wie onze pastoor Henri ten Have, een afvaardiging van het jongerenkoor JKA uit Ede en verschillende vrijwilligers. Het Lourdes Comité van onze parochie vertrouwt erop dat de pandemie in mei 2022 beheersbaar is geworden en wij verantwoord, samen met pastoor Ten Have, op bedevaart kunnen gaan. Dan is het weer mogelijk om elkaar als parochianen te ontmoeten in Lourdes, voor elkaar open te staan en te bouwen aan de saamhorigheid binnen onze parochie tijdens en na deze pelgrimage. Uiteraard is de reis onlosmakelijk verbonden met veel gezelligheid.

De app van Radio Maria Nederland voor smartphone en tablet is recent vernieuwd en biedt nu een heuse audiotheek. “Het maakt de rijkdom aan uitzendingen nóg toegankelijker”, aldus Radio Maria Nederland. De audiotheek is de opvolger van ‘uitzending gemist’, met als belangrijkste toevoeging de uitgebreide zoekfunctie. Radio Maria Nederland (te ontvangen via DAB+, internet en de app) biedt inmiddels ruim 4.000 audiobestanden aan, met daarbij ook bijdrages van de Utrechtse bisschoppen. Deze audiobestanden zijn in de vernieuwde app doorzoekbaar op datum, spreker, programma of via een trefwoord in het zoekvenster. De audiotheek is naast de app ook via de website van Radio Maria te gebruiken: www.radiomaria.nl/audiotheek. De app is gratis beschikbaar voor iOS en Android, zie: www.radiomaria.nl/app.

Het comité stelt mensen van onze parochie in de gelegenheid om (deels) op kosten van het Lourdesfonds naar Lourdes te gaan. Het comité ressorteert onder de "Nationale Bedevaarten " te Den Bosch. Van hieruit worden de comités landelijk aangestuurd.

Contactpersoon: Nel de Beijer tel: 026-3334989.

Op de website www.lourdes-france.com kunt u meer lezen over Lourdes.

Reeds vele jaren vindt op de laatste dinsdag van mei de bedevaart naar Maria van Renkum plaats. Vele vrijwilligers in Renkum zetten zich met hart en ziel in om er een bijzondere dag van gebed en aandacht van te maken.