Reis_heiligverklaring_Titus_Brandsma.jpgDe bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim biedt vierdaagse reizen naar Rome aan voor pelgrims die zondag 15 mei de heiligverklaring van Titus Brandsma willen bijwonen. 

Er zijn reizen vanaf vrijdag 13 tot en met maandag 16 mei en van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 mei. Alle reizigers wonen de heiligverklaring op zondagochtend bij en de vigilieviering de avond tevoren. Een rondleiding door de Sint Pieter en een stadswandeling met het bezoek aan enkele bijzondere basilieken staan ook op het programma.

In de reis zijn opgenomen de retourvlucht Rome (vanaf Schiphol, Brussel of Düsseldorf), hotelovernachtingen buiten het centrum van Rome, het vervoer per touringcar, excursies en entreebewijzen, Nederlandse reisleiding en pastorale begeleiding. Ook bestaat de mogelijkheid zelf de reis en het verblijf te regelen en u aan te melden voor deelname aan het georganiseerde programma.

Er wordt veel gelopen, gestaan en geklommen. Deelnemers moeten daarom in een goede conditie zijn. 

Voor informatie en aanmelding: 

www.huisvoordepelgrim.nl/onze-reizen/rome/heiligverklaring-titus-brandsma

of bel (043) 321 57 15. 

 

 

mariavanlourdesIn tegenstelling tot het bericht wat verschijnt in de editie Pasen van Titus Breed het volgende:

Wegens een te weinig aantal deelnemers voor onze reis naar Lourdes van mei 2022 is de organisatie ‘Christoffel Reizen’ helaas genoodzaakt om deze reis te annuleren en te verplaatsen naar 19 tot en met 25 september 2022. Een bijzonder moeilijke keuze, maar helaas is dit, met name in financiële zin, onoverkomelijk.

Voor alle geïnteresseerde bedevaartgangers zal het een enorme tegenvaller zijn. Wij gaan er alles aan doen om de bedevaart in september 2022 te laten plaatsvinden. Uiteraard houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met een ontmoeting in Lourdes in het vooruitzicht, wordt het nu toch nog eerst genieten van een mooie zomer waarin we alle voorbereidingen voor een mooie parochiebedevaart in september kunnen houden.

Heeft u nog vragen, neem contact op met Elly Croon op telefoonnummer 06-5554 2876.

Het Lourdescomité z. Titus Brandsmaparochie.

 

 

LourdesgrotOnze parochie zalige Titus Brandsma Parochie gaat van maandag 2 mei tot en met zondag 8 mei 2022 per vliegtuig op bedevaart naar Lourdes. De reis valt in de meivakantie zodat ook jongeren, tieners en kinderen de gelegenheid hebben om elkaar in Lourdes te ontmoeten en samen het geloof te vieren en te (her)ontdekken.

In 2018 gingen we met een groep van ruim 50 bedevaartgangers uit onze parochie naar Lourdes, onder wie onze pastoor Henri ten Have, een afvaardiging van het jongerenkoor JKA uit Ede en verschillende vrijwilligers. Het Lourdes Comité van onze parochie vertrouwt erop dat de pandemie in mei 2022 beheersbaar is geworden en wij verantwoord, samen met pastoor Ten Have, op bedevaart kunnen gaan. Dan is het weer mogelijk om elkaar als parochianen te ontmoeten in Lourdes, voor elkaar open te staan en te bouwen aan de saamhorigheid binnen onze parochie tijdens en na deze pelgrimage. Uiteraard is de reis onlosmakelijk verbonden met veel gezelligheid.

De app van Radio Maria Nederland voor smartphone en tablet is recent vernieuwd en biedt nu een heuse audiotheek. “Het maakt de rijkdom aan uitzendingen nóg toegankelijker”, aldus Radio Maria Nederland. De audiotheek is de opvolger van ‘uitzending gemist’, met als belangrijkste toevoeging de uitgebreide zoekfunctie. Radio Maria Nederland (te ontvangen via DAB+, internet en de app) biedt inmiddels ruim 4.000 audiobestanden aan, met daarbij ook bijdrages van de Utrechtse bisschoppen. Deze audiobestanden zijn in de vernieuwde app doorzoekbaar op datum, spreker, programma of via een trefwoord in het zoekvenster. De audiotheek is naast de app ook via de website van Radio Maria te gebruiken: www.radiomaria.nl/audiotheek. De app is gratis beschikbaar voor iOS en Android, zie: www.radiomaria.nl/app.

Het comité stelt mensen van onze parochie in de gelegenheid om (deels) op kosten van het Lourdesfonds naar Lourdes te gaan. Het comité ressorteert onder de "Nationale Bedevaarten " te Den Bosch. Van hieruit worden de comités landelijk aangestuurd.

Contactpersoon: Nel de Beijer tel: 026-3334989.

Op de website www.lourdes-france.com kunt u meer lezen over Lourdes.

Reeds vele jaren vindt op de laatste dinsdag van mei de bedevaart naar Maria van Renkum plaats. Vele vrijwilligers in Renkum zetten zich met hart en ziel in om er een bijzondere dag van gebed en aandacht van te maken.