Het programma voor het komend seizoen staat inmiddels ‘in de steigers’. Er zijn weer acht bijeenkomsten gepland, die plaatsvinden in diverse kerkgebouwen in Oosterbeek en – nieuw – ook in Wolfheze.

Op 24 september, in de Vredebergkerk, kijken we met Leo van Weele naar de Canon van Renkum en de redenen voor hem om deze op te zetten. Een maand later, 29 oktober, een actueel onderwerp: digitale ethiek: op welke manier kunnen we de digitale wereld benutten zonder er zelf schade van te ondervinden? Met twee specialisten: Emily Daemen en Frank Verschoor, in de Trefzaal van de Bernulphuskerk. We zijn daarna, op 26 november te gast in de Opstandingskerk in Wolfheze waar we de natuurfilm Wolvenland bekijken en in gesprek gaan met enkele kenners. Op 28 januari 2024 opnieuw een actueel thema: burgerlijke ongehoorzaamheid, in de Vredebergkerk met emeritus-hoogleraar Kees Schuyt. Ook cultuur staat op het programma: op 25 februari luisteren we in de Remonstrantse kerk naar muziek van Leonard Cohen en de verhalen daarover met Frank Kazenbrood. Democratie en de botsende visies daarop is het onderwerp van een ontmoeting die we op 24 maart in de Vredebergkerk hebben met James Kennedy, hoogleraar en bekend als columnist van Trouw. In april hebben we traditiegetrouw een onderwerp dat raakt aan de Tweede Wereldoorlog: we hebben Aad van Egmond te gast in de Oude Kerk met het thema Duitse vrouwen in het verzet tegen het nazi-regime. En we sluiten het seizoen af in de Remonstrantse kerk met de Wageningse hoogleraar Bart Gremmen die met ons in gesprek gaat over een ethisch kompas voor de veehouderij.

We hopen dat het programma opnieuw tegemoet komt aan de belangstelling van velen uit onze omgeving en ontmoeten u graag bij de open ontmoetingen van Thee met Thema op de zondagmiddag van 16 uur tot 17.30 uur.